Украинская Ассоциация Маркетинга
Сегодня:
29
Пятница
Март 2024
Персональный вход:   Логин: Пароль: Забыли пароль? Зарегистрироваться
Поиск по сайту: Найти
 





-> Опросы

Доверяете ли Вы результатам маркетинговых исследований?





Обязательно ли участвовать во всех опросах, которые присылают компании?




-> Горячие темы форума
-> честная реклама: это реально?
-> Организация иссследований в маркетинге
-> Дизайн виставок
-> Качество или количество
-> Организация маркетинговой деятельности на предприятии
Другие темы форума

Региональные представительства ИГКР
Все об исследованиях
Научные конференции
Отчеты о работе УАМ
-> Новостиза 2018 год

Кабінет Міністрів України схвалив концепцію підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти

Кабінет Міністрів України схвалив концепцію підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти             

19.09.2018 Кабінет Міністрів України схвалив концепцію підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти до 2023 року.

Дуальна форма здобуття освіти - це спосіб здобуття освіти, що передбачає поєднання навчання осіб у закладах освіти (в інших суб’єктів освітньої діяльності) з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації, як правило, на основі договору.

Розроблена концепція використовує німецький досвід дуальної форми здобуття освіти, який було презентовано завдяки Представництву Фонду імені Фрідріха Еберта, Німецько-Українському агрополітичному діалогу, Проекту Східного партнерства «Дуальна освіта в діалозі» за участі закладів освіти різного рівня, Федерації роботодавців України, ДУ «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта», ГО «Українська Асоціація Маркетингу.  

Необхідність імплементації дуальної форми здобуття освіти у закладах освіти України було визначено в ході Першої міжнародної науково-практичної конференції «Дуальна освіта як відповідь на виклики, що стоять перед сучасною системою української освіти», проведеної 18-19 вересня 2014 року у НТУУ «КПІ» Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні (ФФЕ) в партнерстві з Українською Асоціацією Маркетингу (УАМ). Захід став першою спробою об’єднання всіх зацікавлених сторін для вироблення підходів до популяризації ідеї, вироблення «загальних правил гри» та створення механізмів впровадження дуальної освіти на державному рівні. Концепція підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти була розроблена як відповідь на нові виклики, які повстали перед українською освітою. У період ринкової трансформації економіки та масовізації вищої освіти перед навчальними закладами постало завдання «перезавантажити» співпрацю з задля підготовки кадрів для ринкової економіки підприємствами на якісно новій основі. 

Особливий внесок було зроблено внз - Сумській державний університет, Донбаська національна академія будівництва i архітектури, Полтавська державна аграрна академія, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний лісотехнічний університет України, Українська інженерно-педагогічна академія, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Дніпропетровська національна гірнича академія, Національний транспортний університет, Харківський державний університет харчування та торгівлі, Національний аерокосмічний університет «ХАІ» ім. М. Є. Жуковського, Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, Луганський національний аграрний університет. 

Вітаємо та дякуємо всім, хто долучився до створення та в подальшому долучиться до впровадження дуальної освіти в Україні!

 


Вернуться к списку